Kigetson AB

Vikplogar till Lastmaskiner och Traktorer

vikplog 4000 mm på pall framifrån

Snöröjning är en oundviklig del av vinterunderhållet i många regioner runt om i Sverige. För att underlätta denna uppgift har vikplogar till lastmaskiner och traktorer blivit ett populärt verktyg. Dessa robusta och flexibla plogar gör det möjligt att snabbt och effektivt rensa bort snö från vägar, parkeringsplatser och andra ytor med minimal ansträngning. 

Funktion och Design: Vikplogar är utformade för att anpassa sig till olika bredder, arbetsförhållanden och väderförhållanden. Deras vikbara design möjliggör enkel manövrering och lagring när de inte används. Många modeller har flera justeringsmöjligheter, vilket gör det möjligt att anpassa plogen efter olika snöförhållanden och ytor. En typisk vikplog består av en plogblad, monteringsram och hydrauliska cylindrar för att kontrollera Y läger och V läget. Plogbladen kan variera i bredd och material, vilket gör dem lämpliga för olika typer av snö och ytor. Många plogar har även ställbara blad för att bli en så universell plog som möjligt. 

Hållbarhet: Robusta materia så som HB500 i slitdelar gör vikplogar hållbara och redo att hantera krävande arbetsförhållanden.

Vikplog första sidan kigetson

Vad är en vikplog? 

En vikplog är en typ av snöplog utrustad med en vikbar eller fällbar design. Det primära kännetecknet är möjligheten att justera plogen för olika förhållanden och fälla upp den när den inte används. Dessa lägen kallas oftast för Y-läge och V-läge.

Vad används en vikplog till?

 En vikplog används främst för snöskottning och borttagning av is från olika ytor. Den monteras vanligtvis på lastmaskiner eller traktorer och används för att hålla vägar, trottoarer, parkeringsplatser och andra områden fria från snö och is. Vikplogar är oumbärliga verktyg för att säkerställa framkomlighet och säkerhet under vintermånaderna.

Vilka är vikplogen för? Målgruppen för vikplogar är mångfacetterad och inkluderar olika sektorer och användningsområden: 

  • Kommunala myndigheter: Använder vikplogar för att utföra vägunderhåll och säkerställa att allmänna vägar och gator hålls öppna och säkra.
  • Entreprenadföretag: Använder vikplogar för att erbjuda snöröjningstjänster och underhåll av kommersiella fastigheter och områden. 
  • Lantbrukare: Använder traktorer med vikplogar för att skapa farbara vägar på gården och underlätta hanteringen av grödor och djur under vintern. 
  • Industriella anläggningar: Använder vikplogar för att hålla arbetsområden fria från snö och is, vilket är avgörande för smidig verksamhet och säkerhet. 

Sammanfattningsvis är vikplogar avsedda för alla som behöver effektiva och anpassningsbara verktyg för snöskottning och vägunderhåll i olika vintermiljöer.

vikplog 4000 mm på pall

Nedan här hittar ni fördelarna med Kigetsons vikplogar

  1. Mittgummi och Fjädrande Slitskär: Kigetson’s vikplogar är utrustade med mittgummi och fjädrande slitskär, vilket gör dem effektiva för att skära igenom och avlägsna snö och is. Denna kombination ger en jämn och effektiv skottning.

  2. Stödtallrikar: Robusta stödtallrikar ger extra stabilitet och skydd för plogen under användning, vilket förlänger dess livslängd och minskar risken för skador.

  3. Justerbara Vingar: Vingarna på plogen är justerbara upp till ± 35 grader, vilket möjliggör anpassning till olika förhållanden och terränger. Detta gör det möjligt för föraren att optimera plogen för bästa prestanda.

  4. Ställbar i Y, V eller Diagonalläge: Kigetson’s vikplogar erbjuder flexibilitet genom att vara ställbara i olika lägen, inklusive Y-form, V-form eller diagonalläge. Detta gör det möjligt att anpassa plogen efter specifika behov och situationer.

  5. Robust Konstruktion: Byggd för att klara säsong efter säsong av tufft arbete, är Kigetson’s vikplogar kända för sin robusthet och långvariga hållbarhet.

  6. LED-belysning: För att säkerställa att snöröjning kan utföras säkert även under mörka förhållanden, är vikplogarna utrustade med LED-belysning, vilket ger ökad synlighet.